Energie Aalsmeer – Dé energiekosten bespaarspecialist voor de regio.

Specialismen: Energiecontracten, meetdiensten, monitoring, zonnepanelen, airco, en batterijen.

Marcel Pannekoek, directeur-eigenaar.

Marcel is een geboren en getogen Aalsmeerder. Hij was jarenlang actief in de tuinbouw voor hij in 2015 besloot voor zichzelf te beginnen. “Ik wilde graag een eigen bedrijf en besloot in 2015 de knoop door te hakken en te starten in de energie”. Sinds 2017 veranderde ik de naam naar Energie Aalsmeer, specifiek gericht op energiebesparing en in 2020 werd ik mede-eigenaar van een extra bedrijf; VOF Energie Aalsmeer Duurzaam, gericht op installatie werkzaamheden voor deze sector. Ik kan wel zeggen dat ik momenteel in nagenoeg elke straat in Aalsmeer klanten heb, zowel particulieren als MKB-bedrijven die een grootzakelijke energieaansluiting hebben. Ik ben voor hen partner in energiemanagement en hou alle ontwikkelingen op het gebied van Energietransitie in de gaten. Wij zijn de ogen en oren van onze klanten.

Energie transitie.

Sinds de oprichting van mijn bedrijf in 2015 is er heel veel gebeurd. Dit heeft alles te maken met de energie transitie waarin we volop zitten. Waar bijvoorbeeld tot twee jaar geleden zonnepanelen niet aan te slepen waren, is o.a. door negatieve publiciteit, een zwabberende overheid en teruglever tarieven deze markt behoorlijk ingestort.

Wat niet veel mensen beseffen, is dat zonnepanelen nog steeds uitermate rendabel zijn, dus een goede investering, maar dan wel in combinatie met batterijen. Omdat wij deze ontwikkelingen op de voet volgen kunnen wij wat betreft batterijen inmiddels een totaaloplossing bieden.

Sinds Q1- 2024 kan Energie Aalsmeer een batterij pakket aanbieden geschikt voor zowel consumenten als zakelijk. Het aantrekkelijke hiervan is overigens ook dat hier subsidies vanuit de overheid op zijn. Uiteraard helpen wij bij om deze te verkrijgen.

Toekomst en maatwerk.

Nu het verdienmodel op dit gebied beschikbaar is voorzie ik dat deze markt wel eens heel groot kan gaan worden! Naast de opslag voor zelf opgewekte stroom van zonnepanelen en deze te gebruiken op de momenten dat stroom via het net relatief duur is, kun je de overgebleven stroom verkopen. Daarnaast zijn er interessante vergoedingen in de onbalansmarkt.  

Batterijen zijn de uitkomst voor bedrijven die geconfronteerd worden met netcongestie (het overbelast raken van het elektriciteitsnet door te veel vraag of te veel aanbod van elektriciteit). Hier zullen we, of we willen of niet, de komende decennia mee te dealen hebben!

Een batterij pakket is ook de oplossing voor z.g. ‘black outs’ (een langdurige stroomstoring). Het is overigens niet de vraag of, maar wanneer we hier mee te maken krijgen.

Consumenten en bedrijven zullen echter dán wakker schrikken en batterijen massaal willen aanschaffen. Zij, die voorloper hierin zijn kunnen naast het voorkomen van ongemak en het voorkomen van verstoring van de bedrijf continuïteit door het bijtijds aanschaffen maximaal profiteren. Zie hierbij als vergelijking diegene die voorloper waren bij de aanschaf van zonnepanelen.

Energie Aalsmeer levert altijd maatwerk. Iedere situatie is uniek en hangt af van diverse factoren waarbij wij altijd naar het totale pakket kijken.  

“Ik werk op basis van: no cure – no pay. Een particulier of MKB-er kan dus risico- en kosteloos een gesprek met mij kan aangaan en zijn behoeften op tafel leggen. Als een klant bij mij komt, heb ik altijd eerst een intakegesprek. Hierin inventariseer ik waar de bespaarmogelijkheden zijn. Door mijn integrale aanpak bekijk ik de complete situatie en kom ik soms op verrassende resultaten.”

Lidmaatschap Businessclub FC Aalsmeer

Ik ben een echte netwerker. Na de start van mijn bedrijf ben ik na de oprichting van de Businessclub FC Aalsmeer in 2017 gelijk lid geworden. Inmiddels ben ik regionaal bij meer ondernemers platforms aangesloten in het gebied waar wij actief zijn, zeg maar ‘groot Aalsmeer’.

Ons Motto:

Zaken doen voor en met lokale ondernemers!

Kantoor adres:

Lakenblekerstraat 31

1431 GE Aalsmeer

www.energieaalsmeer.nl

www.energiebatterij.com

www.linkedin.com/company/energieaalsmeer

www.facebook.com/EnergieAalsmeer

www.instagram.com/EnergieAalsmeer

www.instagram.com/energie__batterij

Mail: meedoen@energieaalsmeer.nl

Telefoon: 0297-724717


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid