Suncloud – Testflow – zorgindicatoren consultancy

Door Selena Sercan.

1. Kan je wat over jezelf vertellen? (Wie ben jij/ wie zijn jullie?)
Voor Suncloud was het jaar 2015 een transitiejaar. Wij hadden als consultancyorganisatie te maken met testen binnen verschillende organisaties.  Wij kwamen bij veel organisatie waarbij er software werd aangeschaft of in ontwikkeling was. De beveiliging van de ICT-organisatie werd steeds belangrijker. Dit was dus het moment om ook de testprocedures te heroverwegen en zo het proces te stroomlijnen, efficiënter te maken, het terugdringen van risico’s te realiseren en een kostenreductie te realiseren op het gebied van testen en de implementatie- en ontwikkelkosten van (nieuwe) software.

Dit was voor ons een belangrijk startpunt voor het verkennen van de opties op het gebied van Releasemanagement. Als businesscase hebben we de economische kosten en baten van het werken met een testtool in kaart gebracht. En daar is Testflow uit voort gekomen. Een door ons ontwikkeld testtool waarbij deze oplossing het testen van kop tot staart kan begeleiden en de testresultaten kunnen worden vastgelegd en gerapporteerd, zowel intern als extern voor bijvoorbeeld audits.

De Testflow applicatie helpt organisaties het testproces van applicaties en nieuwe updates daarvan meer gestructureerd te kunnen invullen. Hierbij is compliancy voor iedere organisatie natuurlijk zeer belangrijk en Testflow geeft organisaties de mogelijkheid testprocessen compliant in te richten. Testflow richt zich op het vastleggen van gestructureerd semiautomatisch testen van applicaties.

Tevens hebben we een korte en verhelderende animatie van Testflow: https://www.youtube.com/watch?v=gZO6Szbbjmw .

2. Wat is jullie business? Kan je wat over jouw bedrijf vertellen? (Wie/wat/ hoe etc.)

Testen is een essentieel onderdeel van applicatiebeheer. Zowel aan de kant van de afnemer als aan de kant van de IT-leverancier.


Testen geeft een beeld van de kwaliteit van het softwaresysteem en het geeft inzicht in de risico’s op verstoringen. ​Door het toenemende belang en de complexiteit van softwareproducten neemt ook de noodzaak van gedegen kennis van het testen enorm toe.Een belangrijke pijler hiervoor is een goede, bruikbare “gereedschapskist” met testtechnieken. Deze technieken bieden u beproefde, universele werkwijzen.


3. Wat is jullie onderscheidend vermogen? Hoe onderscheiden jullie je van andere bedrijven?


Een hoger niveau met behulp van Testflow

Testflow is een programma dat uitstekend ingezet kan worden tijdens implementaties van softwarepakketten. Tijdens alle soorten testen is er een goed overzicht te houden van de statussen van de testresultaten. De meest gehoorde opmerking van de gebruikers is dat ze de structuur, inzichtelijkheid en het gemak van het monitoren van de testscripts zeer waarderen. Dit heeft zijn uitwerking op het werkplezier en de motivatie van de betrokkenen. Testcoördinatoren, applicatiebeheerders en testuitvoerders geven aan dat met behulp van Testflow tijdwinst en kwaliteitsverbeteringen zijn te realiseren.

Testflow is ook bij uitstek geschikt voor het testen van reguliere updates die bij verschillende applicaties plaatsvinden. Wij kunnen alle organisaties en applicaties hiermee ondersteunen. Van klein tot groot. Van ervaren testers tot beginnende testers. We staan voor iedere organisatie klaar.


4. Waar ben je trots op?
Testflow is een volledig in Nederland ontwikkelde applicatie en volledig in eigen beheer. Het is mooi om te zien hoe andere organisaties dit succesvol inzetten.

5. Wat zijn jouw uitdagingen?
Wij zijn een relatief klein organisatie. Dat is prettig; de lijnen zijn kort en klantcontact is persoonlijk. Elke klant krijgt maximaal aandacht.

6. Wat zijn jouw toekomstplannen? Hoe zie jij je toekomst voor je/ Sunclouds toekomst?
Wij hebben een vertaling van Testflow in ander talen zodat wij het internationaal ook kunnen inzetten. Daar willen wij de komende jaren ons ook op richten.

7. Wat is jouw motto?

Test smart, launch confidently!

8. Waarom ben je lid van de Businessclub FC Aalsmeer?

Om in contact te komen met andere ondernemers en organisaties en om te netwerken.


Suncloud B.V.
Steenwal 3
3432ZS Nieuwegein

webinfo@suncloud.nl
06 5949 5136


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid