YoungCapital – We give work!

Vertel eens wat over jullie zelf en YoungCapital (YC): 

Mijn naam is Dirk-Jan van der Meer en ik ben Area Manager bij YoungCapital. Voordat ik deze rol vervulde, stond ik jarenlang op het veld in het eerste elftal van Aalsmeer. Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in deze prachtige gemeente en ben ik verantwoordelijk voor de teams in Noord-West Nederland, waaronder Haarlem, Hoofddorp, Alkmaar, Amsterdam én Aalsmeer. We ondersteunen lokale ondernemers in deze regio’s bij hun zoektocht naar talent, via Werving & Selectie en Uitzenden.

Binnen mijn rol leid ik de volledige operatie én onze internationale tak, waar we meertalige professionals werven en Nederlanders begeleiden naar werk in het buitenland.

Sinds 2014 werk ik bij YoungCapital. In mijn werk ben ik in contact met onze opdrachtgevers, managers en recruiters in het land. Met elkaar zorgen wij ervoor dat onze klanten het juiste talent aan zich kunnen binden en dat draagt dan weer bij aan onze missie. 

Onze missie: Alle jongeren aan het werk! We streven er dus naar om young professionals te koppelen aan leuke bedrijven in de buurt. We gaan met de klant in gesprek en bespreken waar hun behoeftes liggen en wat voor kandidaat ze zoeken. Vervolgens gaan wij op zoek naar de perfecte kandidaat voor deze klant en die weten wij altijd vliegensvlug te vinden. De meeste kandidaten die wij spreken kunnen per direct aan de slag. Missie geslaagd dus!

Naast het vervullen van vacatures zijn wij ook een adviespartner voor onze klanten. We hebben veel kennis van de huidige arbeidsmarkt en van verschillende generaties. Zo kunnen wij vertellen waar Gen Z behoefte aan heeft en hoe je hen zo goed mogelijk kan binden en behouden!

Waarin onderscheiden jullie je en wat zijn de uitdagingen en ambities van YoungCapital voor de komende jaren?        

YoungCapital is 25 jaar geleden als eerste online uitzendbureau op de markt gekomen. Hierdoor hebben we een enorm grote database weten op te bouwen, waar we vandaag de dag nog steeds de vruchten van plukken. Onze marketingafdeling maakt elke dag overuren. We proberen onze doelgroep zo goed mogelijk te bereiken via social media en online jobboards. Onze database bestaat ondertussen al uit meer dan 10 miljoen profielen (ook profielen uit het buitenland). Door onze grote database en de vele marketing acties die wij uitvoeren is ons bereik groot! Dit wordt zeker door de kleine MKB´ers ervaren als erg prettig, want hun zichtbaarheid wordt enorm vergroot door YoungCapital. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het aantrekken van young professionals. Is jouw bedrijf toe aan verjonging of kunnen ze in vakantietijden extra handjes gebruiken, dan is YoungCapital de perfecte partner.

Wat is jullie visie voor de komende vijf jaar?
Onze missie is om jongeren te helpen hun plek op de arbeidsmarkt te veroveren. Hoe doen we dat? Door continu te investeren in online zichtbaarheid, datagedreven marketing en slimme IT-oplossingen om efficiënter te werken en zo onze doelgroep effectief te bereiken. De oprichters van YC (Bram Bosveld, Hugo de Koning en Rogier Thewessen) merkten tijdens hun studietijd dat er maar weinig uitzendbureaus waren die zich specifiek op jongeren richtten. Bovendien maakten veel uitzendbureaus onvoldoende gebruik van internet en IT, terwijl dat juist de wereld is waarin deze generatie is opgegroeid. De komende vijf jaar zal hier voor YC ook sterk de nadruk op liggen.

Waarom is YC lid geworden van de BusinessClub en hebben jullie iets met voetbal?

We zijn lid geworden om onze zichtbaarheid in Aalsmeer te vergroten, zowel bij jongeren als bij bedrijven. We merkten dat de BusinessClub evenementen organiseert waar mensen in gesprek kunnen gaan over de arbeidsmarkt – een onderwerp waar wij veel over te vertellen hebben. Ons doel is immers om de nieuwe generatie te ondersteunen en jongeren te binden aan bedrijven. Onze fysieke aanwezigheid speelt hierin een cruciale rol. De BusinessClub biedt een interessant en divers netwerk, en bovendien dragen we de jeugd van FC Aalsmeer, die ook tot onze doelgroep behoort, een warm hart toe.

Tot slot, wat zouden jullie de leden van de BC willen nog willen meegeven?
Wij geloven in de kracht van samenwerking. Door samen te werken bereik je altijd meer dan alleen. Je kunt elkaar aanvullen, van elkaar leren en samengroeien om je doelen te realiseren.

Enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Neem gerust contact op. Ik ben te bereiken op nummer 06-14029873 of via mail op d.vandermeer@youngcapital.nl. Het lokale team is te bereiken op Tel: 020-2615400, of mail naar: mkb.amsterdamzuidoost@youngcapital.nl of kijk op de website:

www.youngcapital.nl


_

Top!


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid