MvO Energy Services B.V. – verkoop, onderhoud en reparatie aan (mini)warmtekrachtinstallaties, e-boilers en generatoren

Samen naar efficiënte en betrouwbare energieoplossingen

MvO Energy Services is gericht op de toekomst…

De energieoplossingen van MvO Energy Services maken het mogelijk om met verschillende energiebronnen te werken, bijvoorbeeld waterstof, biobrandstoffen en conventionele brandstoffen.

Marcel van Oudheusden, eigenaar

In 1998 ben ik, nadat ik mijn schoolstage bij hun had afgerond, begonnen als servicemonteur bij ABB Zantingh. Na een aantal jaren ben ik doorgegroeid binnen hun organisatie tot het niveau van in bedrijfsteller. In die functie heb ik veel installaties in binnen, -en buitenland in bedrijfgenomen.

ABB Zantingh werd overgenomen door Powertec en later door Enerflex. Na die laatste overname heb ik de keuze gemaakt om voor mij zelf te beginnen als ZZP-er, waarbij mijn vrouw mij ondersteunde door de administratie bij te houden. In de eerste periode werd ik ingehuurd door mijn oude werkgever (Enerflex) en Pon Power (Caterpillar motoren) waar ik veelal diverse servicewerkzaamheden uitvoerde.

Doordat bij diverse onderhoudspartijen een flink aantal onderhoudscontracten afliepen, kreeg ik steeds meer de vraag van klanten om het onderhoud aan hun warmtekrachtinstallaties rechtstreeks uit te voeren. Hier ben ik toen op ingegaan en heb in 2011 een monteur aangenomen om de hoeveelheid werk aan te kunnen. In 2013 heb ik vervolgens nog 2 monteurs en Martijn Joore (voor de commerciële werkzaamheden) aangenomen. Daarna zijn we fors gegroeid in het aantal klanten. In 2015 begonnen wij ook steeds grotere projecten aan te nemen, waarbij wij oude installaties inkochten en vervolgens na uitvoer van een revisie de installaties weer bij een nieuwe klant plaatsten en installeerden. Vanaf 2019 is het weer dermate rendabel om de warmtekrachtinstallatie in te zetten om stroom en warmte te genereren dat we vanaf dat moment voornamelijk nieuwe installaties zijn gaan verkopen, die door onze projectmanager netjes en volgens planning worden geplaatst. Wij zijn ervan overtuigt dat de inzet van warmtekrachtinstallaties de komende jaren alleen maar belangrijker wordt, omdat deze installaties op elk willekeurig moment aan,-en uitgezet kunnen worden. Zodra waterstof voor onze klanten beschikbaar wordt zullen de installaties die we vandaag de dag verkopen omgebouwd worden, zodat we waterstof als brandstof kunnen gaan gebruiken. De techniek is er in ieder geval al klaar voor.

Martijn Joore, Commercieel Manager

Sinds 2006 werkzaam in de energiebranche en zelf woonachtig in Aalsmeer. Op advies van mijn neef en beste vriend Marcel van Oudheusden  (eigenaar MvO Energy Services), begonnen bij Powertec/ Enerflex in Rijsenhout als Contract Manager. Nadat Enerflex besloot om hun bedrijfsactiviteiten in Europa te beëindigen ben ik in januari 2013 begonnen bij MvO Energy Services.

MvO Energy Services B.V. houdt zich onder andere bezig met het onderhouden en verkopen van warmtekrachtinstallaties (WKK’s). Zij is tevens gespecialiseerd op het gebied van biogas motoren. Mijn rol binnen deze organisatie is het uitvoeren van alle commerciële activiteiten. Denk dan aan verkoop service, sales, contract verkoop (en beheer) en relatiebeheer.

Wat is een WKK?

Een warmtekrachtkoppeling, afgekort WKK, is eigenlijk een kleine energiecentrale. Een WKK is een door brandstof aangedreven motor en wekt zowel warmte als elektriciteit op. De brandstof voor deze motor is er in verschillende varianten: aardgas, biogas of waterstof.

De motor drijft een generator aan, die elektriciteit produceert. Terwijl de motor en generator draaien, komt er warmte vrij. Deze warmte kan worden hergebruikt om andere ruimtes te verwarmen. Op deze manier wordt de vrijgekomen warmte zeer efficiënt benut. Omdat tijdens de omzetting van de brandstof bijna alle energie benut wordt en er dus bijna niets verloren gaat, is een WKK efficiënt, duurzaam én milieuvriendelijk.

Een grote WKK-installatie is voornamelijk bedoeld voor grote gebouwen of voor gebouwen die veel warmte nodig hebben, zoals ziekenhuizen, zwembaden of de glastuinbouw. Tegenwoordig kunnen wij ook kleinere WKK’s leveren, de zogenoemde mini-WKK’s. Deze kunnen toegepast worden op plekken waar een lagere stroom en warmtebehoefte is. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld hotels of bakkerijen.

WKK als oplossing voor netcongsetie.

De WKK kan ook worden toegepast als oplossing voor netcongestie. Het komt steeds vaker voor dat bedrijven geen (grotere) aansluiting kunnen krijgen op het net maar wel stroombehoefte hebben. De WKK kan worden ingezet om toch in deze stroombehoefte te voorzien.

Doordat veel installaties tegenwoordig op elektriciteit werken, is de vraag naar stroom flink toegenomen. Echter is er in veel gebieden in Nederland inmiddels een tekort aan stroom op het net doordat er in het verleden met deze behoefte geen rekening is gehouden.
Dit stroom te kort heet netcongestie en geeft de nodige uitdagingen, vooral voor bedrijven die zouden willen uitbreiden of verduurzamen. De beste oplossing voor deze problematiek is het plaatsen van een warmtekrachtinstallatie.
Met een warmtekrachtinstallatie wek je decentraal stroom op. Bij dit proces komt ook warmte vrij, wat ook gebruikt kan worden. Er kan voor deze opgewekte warmte eventueel een warmtenet aangelegd worden, zodat omliggende bedrijven kunnen worden voorzien van (rest)warmte. De warmtekrachtkoppeling is hiervoor het meest efficiënte apparaat op de markt.

Onderscheidend in kwaliteit en persoonlijk contact

MvO Energy Services voert projecten uit van klein tot groot. Budgetbewaking, gemaakte afspraken en planning nakomen zijn daarbij belangrijke steekwoorden.

Persoonlijk contact vinden wij bij MvO Energy Services belangrijk, een klant verdient aandacht en krijgt deze dan ook.

In eigen beheer en/of samenwerking met partners wordt de benodigde engineering en tekenwerk uitgevoerd om vooraf tot een goed plan te komen en bij oplevering van het project de klant, maar ook onze serviceafdeling, van de juiste informatie te voorzien.

Verder werken wij met eigen installatievoorschriften en vaste installatiepartners, waardoor eenduidigheid en kwaliteit terug te zien is in al onze installaties.

MvO Energy Services zorgt er tijdens de projectfase ook voor dat er wordt meegedacht in het totale proces. Uiteindelijk beperkt het werk zich niet enkel tot onze opdracht, maar maak je ieder project samen!

Wij zijn altijd aanspreekbaar, hebben korte lijnen, vaste contactpersonen en dus voor de klant altijd een vertrouwd gezicht!

Ons motto: Het op een zo efficiënt mogelijke manier opwekken en gebruiken van energie staat bij ons en onze partners centraal.

www.mvoenergyservices.nl

www.linkedin.com/company/mvo-energy-services-b-v-

Mail: info@mvoenergyservices.nl

Telefoon: 0297-769 164

Adres: Lakenblekerstraat 58, 1431 GG Aalsmeer


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid