Dutch Credit Brokers Specialist in Kredietverzekeringen

Door Selena Sercan

Dutch Credit Brokers valt op door hun persoonlijke benadering en het opbouwen van sterke vertrouwensbanden met hun klanten. Voor Ralph Reinders en Jeroen Wesseling draait het niet alleen om financiële zekerheid, maar vooral om maatwerk, betrokkenheid en vriendschap.

Ralph Reinders en Jeroen Wesseling
Wij zijn Ralph Reinders en Jeroen Wesseling, mede-eigenaren van Dutch Credit Brokers. Ralph en Jeroen zijn beiden begin vijftigers allebei woonachtig in Aalsmeer.  Dutch Credit Brokers is opgericht in 2007. Jeroen en Ralph hebben beiden rechten gestudeerd. Jeroen is via zijn opleiding in de kredietverzekeringen terechtgekomen. Dit is altijd zijn vakgebied gebleven; eerst bij een verzekeraar en later bij een gespecialiseerde makelaar. “Ons bedrijf is een gespecialiseerde tussenpersoon op het gebied van kredietverzekeringen, een verzekering tegen het niet betalen door klanten, bijvoorbeeld door een faillissement. Ons team bestaat uit zes medewerkers, inclusief onszelf.”

Dutch credit Brokers B.V.
Onze klanten zijn verspreid over heel Nederland, met Nederland als onze thuismarkt, waar het grootste deel van onze klanten zich bevindt. Daarnaast hebben we klanten in Denemarken, Israël, en enkele losse klanten in België en Duitsland. Dit doen we in samenwerking met onze internationale netwerkpartners, waarvan wij medeoprichter zijn. Dit netwerk, genaamd Farosol, bestaat sinds 2015 en omvat gespecialiseerde makelaars in kredietverzekeringen in ongeveer 20 tot 25 landen. Wij verzekeren zowel nationale als internationale handelstransacties, waardoor we vaak betrokken zijn bij zaken in het buitenland.

Ons team heeft samen 130 jaar ervaring op het gebied van kredietverzekeringen.

Onderscheidend vermogen
Ons bedrijf wordt geleid door drie directeuren: Jeroen, Dries en Ralph. Wij zijn altijd bereikbaar, ongeacht ziekte of vakantie; de telefoon wordt altijd opgenomen. Samen met ons team beheren we dit uitstekend. We staan altijd klaar om klanten te ondersteunen, anticiperen op hun situatie en inspelen op hun vragen.

Wat ons onderscheidt van andere kredietverzekeraars is onze onafhankelijkheid. We zijn volledig onafhankelijk; er is geen enkele verzekeraar of assurantiekantoor betrokken bij ons bedrijf. Elke klant is uniek, daarom bieden wij maatwerkoplossingen. We kijken naar de specifieke behoeften van onze klanten en passen de polisvoorwaarden daarop aan.

Grote internationale makelaars hanteren vaak een standaard bedieningsconcept, waarbij de focus ligt op wat de klant oplevert. Wij werken echter op een volledig andere manier. Wij kijken niet naar opbrengsten zodra een klant ons belt; de klant heeft simpelweg hulp nodig. Wij richten ons op wat de klant nodig heeft, ongeacht of dit kostentechnisch voordelig is. Deze persoonlijke benadering en de nauwe relatie met onze klanten onderscheiden ons van anderen. Wij geloven dat betrokkenheid essentieel is. Voor ons zijn klanten als vrienden, en vrienden beduvel je niet.

Trots
We zijn trots op wat we met ons team hebben bereikt. Onze medewerkers werken met enthousiasme met ons samen. Ook zijn we trots op onze klanten; zonder hen zouden we dit werk niet kunnen doen. Het is een wisselwerking: we moeten erin investeren, maar we krijgen er ook veel voor terug. Het vertrouwen van onze klanten is diepgeworteld. Als ondernemers begrijpen wij wat onze klanten willen, want zij zijn ook ondernemers.

Uitdagingen
Een van onze grootste uitdagingen is om klanten te laten inzien dat een kredietverzekering juist kansen biedt. Veel mensen zien een kredietverzekering als een beperking of te duur. We moeten ons bestaansrecht blijven bewijzen en onze toegevoegde waarde continu aan klanten tonen. Dit kan variëren van een schouderklopje tot het regelen van een incassozaak of een avondje in de kroeg met een klant. Alles moet erop gericht zijn om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken. We willen voor elk niveau een geschikte gesprekspartner zijn.

Toekomstplannen
We staan op het punt te verhuizen naar een nieuwe locatie; “Lakenbleker”, aan de Lakenblekerstraat 21 in Aalsmeer waar we gaan uitbreiden. Er wordt momenteel een nieuw pand gebouwd met een professionele uitstraling. We willen al onze bedrijven op één locatie samenbrengen.

Motto
“Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen.” We streven ernaar om met z’n allen het beste resultaat te bereiken, waarbij ‘het beste’ verschillende betekenissen kan hebben: voorwaarden, prijs, service of winst.

Lidmaatschap Businessclub Aalsmeer
Lokale betrokkenheid is voor ons belangrijk. We hopen dat lokale ondernemers die momenteel elders verzekerd zijn, ons opmerken en contact met ons opnemen, zo kunnen we elkaar beter leren kennen en bijdragen aan lokale initiatieven, zoals de plaatselijke voetbalvereniging en feestweek.


Dutch Credit Brokers B.V.
E-mail: info@dutchcreditbrokers.com
Website: https://www.dutchcreditbrokers.com/
Adres: Zijdstraat 33
1431 EA Aalsmeer
+31 (0) 297 724 710



Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid