Malenstein Global Logistics – 40 years of specialized air and logistics services at Schiphol Airport

Door Hennie Wooninck

Malenstein Global Logistics, afgekort MGL, is een onafhankelijke, familiare expeditie- en logistieke dienstverlener met een klant centraal cultuur. Verspreid over Europa met kantoren onder andere in Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Frankfurt, Londen, Manchester, Stuttgart en Warschau. Voortdurend ontwikkeld sinds de oprichting in 1983, waarbij de mensen bij Malenstein er altijd naar streven om de logistieke ervaring van de klanten te verbeteren. Kwaliteit, efficiëntie en flexibiliteit bepalen de cultuur en het karakter van Malenstein Global Logistics. Dit gekoppeld aan een sterk verlangen om hun zakenpartners voortdurend de optimale oplossing voor hun logistieke behoeften te bieden. Of het nu om gaat om transport van levende dieren of diep ingevroren medische ladingen gaat, Malenstein zorgt ervoor dat de lading ter land, over zee of door de lucht op zijn plaats terecht komt.

Ontstaan

Vanaf 1983 is Malenstein Global Logistics aanwezig op Schiphol. Het bedrijf is voortgekomen vanuit het wegtransport en bekend van transporten naar Italië en later naar de Scandinavische landen. In 83 begon men onder de naam Malenstein air. Onder de leiding van Wim Malenstein is het bedrijf in die jaren flink gegroeid. In 1999 werd het bedrijf verkocht aan de IJslandse partij Eimskip welke het bedrijf later in 2005 verkocht aan de huidige eigenaar Arjan van der Horst en zijn toenmalige compagnon.

Eigenaar/directeur Arjan van der Horst

Arjan van der Horst studeerde aan de MDS in Amsterdam in de tijd dat je nog papieren nodig had om in de detailhandel iets te beginnen. Na zijn schooltijd is hij, via een uitzendbureau, gaan werken op Schiphol. Door voor verschillende bedrijven te werken is hij er zo ingerold in de logistieke wereld van Schiphol. Na een faillissement van het bedrijf waar hij toen werkte stapte hij over naar Malenstein. Hier is hij uitgegroeid tot directeur-eigenaar en werkt elke dag met het grootste plezier. We zijn klein genoeg om een persoonlijke relatie op te bouwen met al onze klanten maar groot genoeg om elke klus uit te voeren, aldus Arjan. Veel opdrachtgevers zijn al jaren bij ons omdat goede communicatie en teamwerk bij ons voorop staan. En daar zijn we trots op!

Onderscheidend

Op en rondom Schiphol is er hevige concurrentie in de logistiek. Malenstein Global Logistics richt namelijk op de distributie van vis, vlees, dieren en farmaceutische producten. Wat maakt Malenstein dan zo bijzonder? Malenstein onderscheidt zich van de concurrentie door zoveel mogelijk direct contact met de klant te hebben, altijd bereikbaar zijn zowel telefonisch als met Whatsapp en de email. Snel schakelen en een hoge betrokkenheid van de medewerkers zijn belangrijke kernwaarden binnen het bedrijf. Men werkt tot het werk klaar is. Als onafhankelijke IATA-agenten, ISO 9001:2015, GDP gecertificeerde en volledig erkende douane-expediteurs zijn ze volledig uitgerust om 24/7 een hoog serviceniveau te bieden

Uitdagingen

Of Schiphol nu gaat krimpen of gaat groeien, om te overleven zullen er altijd nieuwe wegen gevonden moeten worden. De Bio pharma industrie is een van onze specialisatie en deze industrie is sterk groeiende, Door de gewenste kwaliteit en service te blijven leveren blijven ze groeiende. De vrachtwereld lijkt voor de buitenstaander misschien mechanisch maar voor Malenstein is het een mensenzaak.

Motto

“Our goal is to exceed the expectations of our customers and business partners with the best service and to go fort hat extra mile to ensure it!”

Altijd dat extra stapje leveren om de klant tevreden te stellen

Contactinformatie

Toekanweg 2
1118 EB  Schiphol Zuid
+31 20 405 8300

W: www.malensteingloballogistics.com

E: sales@malensteinair.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid