Installatiebedrijf J. Groen b.v.

Door Selena Sercan
Ik ben John Groen en wij zijn gespecialiseerd in kasverwarming en het verkoelen en verwarmen van tuincentra en utiliteiten. Wij verzorgen complete projecten van A tot Z, van boringen tot de aansluiting van warmtepompen en de volledige installatie in kwekerijen. Wij opereren voornamelijk in Aalsmeer en De Kwakel, waar de meeste van onze klanten zich bevinden. Ik ben in 1991 voor mezelf begonnen en sinds 2008 werk ik met dit installatiebedrijf.
Ons bedrijf richt zich op complete installatieprojecten voor kassen en tuincentra. Het bedrijf heet Installatiebedrijf J. Groen B.V.

Onderscheidend vermogen
Wij zijn een van de weinige bedrijven die complete installaties uitvoeren, van het boren van de bronnen en het leidingwerk tot aan de warmtepompen. Bij het installeren van warmtepompen realiseren wij ongeveer 85 tot 90 procent gasbesparing. De overige tien procent, de piekbelasting, wordt opgevangen door een paar kleine ketels, waardoor er aanzienlijk wordt bespaard.

Trots
Ik ben trots op de grote projecten die wij van A tot Z uitvoeren. Dit zijn zeer omvangrijke installaties die wij onder één dak aanbieden.

Uitdagingen
Wij zijn voortdurend bezig met de doorontwikkeling van ons bronnensysteem. Naast het verwarmen en verkoelen van kassen houden wij ons ook bezig met het onttrekken van vocht, waardoor ramen en schermen langer gesloten kunnen blijven. Door het vocht te onttrekken blijft de warmte langer behouden in de kas, wat eveneens bijdraagt aan gasbesparing. Hier werken we hard aan om dit verder te ontwikkelen.

Toekomst
De wisselende energieprijzen brengen onzekerheid met zich mee voor kwekers om te investeren in duurzame installaties. Bij een stabiele energieprijs kunnen wij gericht berekenen wat de terugverdientijd van een installatie is. Ik verwacht dat we de komende jaren nog veel kwekerijen zullen bedienen.

Motto
Een specifiek motto heb ik niet, maar onze focus ligt op het verduurzamen van de tuinbouw. Ik denk dat we daar actief mee bezig zijn en dat vind ik mooi.

Lidmaatschap BusinessClub FC Aalsmeer
Ik ontmoette Jacco bij een klant, waarna ik werd geïntroduceerd bij de ondernemersavonden en bijeenkomsten van Businessclub Aalsmeer. Het is altijd gezellig om bij te praten tijdens deze bijeenkomsten.

Installatiebedrijf J. Groen b.v.
Blokland 9
2441 EC, Nieuwveen
Email: info@jgroenbv.n

www.jgroenbv.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid