DycoTrade – Working on a better tomorrow | Internationale software oplossingen vanuit Aalsmeer!

Wij zijn een software bedrijf met specifieke oplossingen voor Commodity Trading & Risk Management. Onze klanten zijn internationale handelsbedrijven in grondstoffen, denk hierbij aan metalen, graan, koffie, zuivel, suiker etc.

De afgelopen jaren zijn wij vanuit onze thuisbasis in Aalsmeer met 800% gegroeid en uitgegroeid tot internationale speler met klanten wereldwijd.

Wat doet DycoTrade?

Als je iets lekkers haalt bij de benzinepomp en op de verpakking kijkt, zie je dat er bijvoorbeeld suiker, cacao, nootjes en nog meer in zit. Dit zijn allemaal producten die op de wereldmarkt worden verhandeld met schommelende prijzen. Toch kost die candy bar het hele jaar bijna hetzelfde. Dit komt omdat de fabrikant grondstoffen inkoopt via commodity traders; bedrijven die garanderen dat de grondstof beschikbaar is (ook al is er soms een slechte oogst), tegen een vaste prijs en in de juiste kwaliteit (de nootjes moeten bijvoorbeeld allemaal even groot zijn).

Deze traders hebben hun wereldwijde netwerk van kwekers, telers, etc. en weten dus precies wat ze waar kunnen halen. Daar zit een uitgebreid stelsel van afspraken en logistiek achter. Ze kopen bijvoorbeeld al producten in die nog niet geoogst zijn. Hoe bepaal je daar een prijs van?
Volgende uitdaging is dat veel van deze producten over grote afstanden vervoerd moeten worden. De meeste koffie bijvoorbeeld wordt geproduceerd in Brazilië en Vietnam. Maar de meeste consumptie is in de EU.


Als je dan de logistieke flow vanaf plantage tot aan Europees magazijn bekijkt en bedenkt dat bijvoorbeeld door een wisselend vochtpercentage je zo maar 10% minder kunt ontvangen dan dat er verscheept is, gebeurd er nogal wat met het product voordat jij je bakkie drinkt.

Wist je dat 1 op de 10 kopjes koffie wereldwijd via de systemen van DycoTrade wordt verwerkt?

Working on a better tomorrow

Efficiënte, effectieve en duurzame toeleveringsketens voor landbouwproducten (zowel voor voedsel als veevoer) en metaal zijn cruciaal om te overleven voor de mensheid en worden steeds complexer. De duurzaamheidseisen rondom producten in verband met het klimaat worden ook (terecht) steeds zwaarder.

Door het leveren van geavanceerde software en toegewijde praktijkgerichte professionals speelt DycoTrade een actieve rol bij het oplossen van cruciale stukjes van deze zeer complexe puzzel. Door de juiste keuzes te maken, faciliteren we onze klanten en mensen om te kunnen zorgen voor een betere plek op aarde. Een nauwe samenwerking maakt dat we samen zorgen voor een betere toekomst.

Wij maken deze toekomstvisie waar met:

  • een sterke focus op geselecteerde supply chains en markten;
  • toegewijde, pragmatische kennisprofessionals;
  • een bewezen flexibele software oplossing met toegevoegde best-of-breed-componenten.

Lidmaatschap businessclub FC Aalsmeer

Working on a better tomorrow doen we wereldwijd maar ook om de hoek. Door de ondersteuning van FC Aalsmeer hopen we bij te dragen aan sport als onderlinge verbinder in de regio maar ook aan gezondheid in de brede zin voor jeugd en volwassenen.

Interesse in openstaande vacatures?

Wil je meer weten over ons en wat we doen, zoek je een stage of eventueel een baan?

Jij bent altijd welkom om te solliciteren op onze openstaande vacatures, zowel als starter en ervaren professional. DycoTrade gelooft in een goede onboarding en training on the job! Als je vragen hebt over een van onze openstaande functies of het wervingsproces, neem dan gerust contact op via recruitment@dycotrade.com

Molenvlietweg 26

1432 GW AALSMEER

Noord-Holland

+31 (0)20 761 0437

info@dycotrade.com

www.dycotrade.com

www.linkedin.com/company/dycotrade-ctrm

Foto: CEO Dyco Trade Cees Poortman


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid