Vireõ plant sales – De Kwakel.

Bent u op zoek naar groene planten, bloeiende planten of planten met toegevoegde waarde? Wilt u verzorgingstips voor uw plant? Of bent u op zoek naar inspiratie met kamerplanten? Dan bent u bij Vireõ aan het juiste adres. Het brede assortiment van Vireõ maakt veel verschillende soorten orders mogelijk. Ook leveren zij exclusieve verpakkingen, sierpotten en toegevoegde waarde. Wilt u weten wat Vireõ voor u kan betekenen? Bekijk dan de website: www.vireo.nl

Martin Hogenboom, sales director Vireõ

Martin is woonachtig in De Kwakel en in 1985 als 18-jarige begonnen met werken in de kwekerij business. In 1990 zijn Martin en zijn broer Patrick toegetreden tot het bedrijf van hun vader en oom. Het direct verkopen van potplanten stond in die tijd nog in de kinderschoenen. Door de jaren heen heeft Martin kunnen helpen aan het opbouwen van de verkoopafdeling en sinds de start van de overkoepelende naam Vireõ, in 2004, werkt Martin in de functie van salesdirector en Patrick als verantwoordelijke voor de productie, inkoop & organisatie. Mooi om te zien is, dat inmiddels de derde generatie, de twee zoons van Patrick, ook bij dit ‘familiebedrijf’ werkzaam zijn en dat de vader van Martin en Patrick nog dagelijks actief betrokken is bij dit mooie bedrijf. Vireõ is de overkoepelende naam voor vier kwekerijen. Te weten: Berghoef Plants, Hedera Plant, Heemskerk Plant en HPD Potplanten. Deze vier kwekerijen hebben de krachten gebundeld op het gebied van inkoop- en verkoopactiviteiten, concepten en orderafhandeling. De kwekerijen bevinden zich allemaal in de directe omgeving van bloemenveiling FloraHolland Aalsmeer en beslaan gezamenlijk meer dan 35 hectare.

Waar is Vireõ sterk in?

Alle kwekerijen staan voor kwalitatief hoogwaardige producten, gekweekt onder moderne en verantwoorde omstandigheden. Tijdens de teelt en sorteerfase worden er regelmatig kwaliteitscontroles uitgevoerd. Hierdoor staat Vireõ garant voor uniforme partijen van een uitstekende kwaliteit. Ten tweede heeft Vireõ door de omvang van de kwekerijen een heel breed assortiment. Dit maakt allerlei soorten gemengde orders mogelijk en door het brede assortiment is er altijd wel een thema of onderwerp wat de klant aanspreekt. De (gemengde) orders kunnen in kleine en grote volumes worden besteld. Op aangeven van de klant kunnen uiteraard ook andere producten verwerkt worden. De diverse producten van Vireõ zijn leverbaar in verschillende verschijningsvormen. Dit vaak in combinatie met exclusieve verpakkingen, sierpotten of toegevoegde waarde.

Wat zijn de uitdagingen en ambitie van Vireõ?

Door het brede klanten pakket en de gemengde orders is het binnen het bedrijf een permanente uitdaging om efficiënt te werken. Mede doordat werkt Vireõ met ‘levend materiaal’, waaronder potrozen, is een snelle verwerking noodzakelijk om de producten zo vers mogelijk bij de consument te krijgen.

Vireõ is altijd op zoek naar aanvullingen in het assortiment om er zodoende voor te zorgen dat we jaarrond een relevante leverancier zijn voor alle segmenten van klanten. Zij beleveren alle soorten klanten van detaillisten tot grote Retail ketens zoals Ikea en Lidl. Vireõ heeft een vaste kern van 80 medewerkers, die op piekmomenten opgeschaald kan worden naar wel 250 medewerkers. Het beschikbaar hebben van de juiste mensen op het juiste moment, is dan ook een derde uitdaging. Mede doordat Vireõ een zo genaamde ‘platte organisatie’ is, waarbij de directeuren-eigenaren zichtbaar, bereikbaar en laagdrempelig zijn, is er binnen Vireõ relatief weinig personeelsverloop. Dienstverbanden van 25 jaar en langer zijn geen uitzondering.

Lidmaatschap BusinessClub van FC Aalsmeer

Martin en Patrick geven aan, dat zij als middelgrote regionale werkgever meer betrokken willen raken bij de inwoners en ondernemers in Aalsmeer en omgeving. Het lidmaatschap van de BusinessClub, met het aanzienlijke en diverse leden bestand en ook periodieke aansprekende thema-avonden kan hier zeker een rol in spelen.

Tot slot, waar staat Vireõ voor?

Behalve dat een Vireõ een tropische vogel is, is het ook een afgeleide van het Latijnse woord Viridus. Dit staat voor groen zijn en groen maken!

Contactgegevens

Voor meer informatie: Vireõ plant sales, Hoofdweg 13, 1424 PC de Kwakel. Mail: vireo@vireo.nl. Bel: 0297-820200 of kijk op de website: www.vireo.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid