PlantCreations; De groene verrassing die je laat glimlachen

PlantCreations in Aalsmeer, creatief met planten, stijlvol in elk interieur! Het label PlantCreations staat voor hoogwaardige luxe plantenarrangementen geschikt voor elk interieur. Ieder arrangement wordt handmatig en met zorg gemaakt om te schitteren in uw huis, op kantoor, in uw winkel, waar dan ook. Uiteraard volgt het stylingsteam van PlantCreations alle nieuwste trends op de voet en verwerkt deze in hun moderne plantenbakken. Op zoek naar een decoratie in eigen huis of een origineel en eigentijds cadeau? Vraag naar de PlantCreations plantenarrangementen in de betere tuincentra, woonwinkels en bloemenwinkels. De plantenarrangementen bestellen? Dit kan ook online, kijk op de website: www.plantcreations.nl

Directeur-eigenaar Ton van Kleijberg

Ton is in het Westland geboren en in 1999 in Aalsmeer komen wonen voor de liefde van zijn leven. Inmiddels zijn Ton en zijn vrouw al jaren getrouwd en hebben ze 4 dochters. Ton heeft de middelbare tuinbouwschool doorlopen en werkte gedurende zijn studie bij zijn vader in het bedrijf. Na de HEAO in Haarlem doorlopen te hebben, heeft Ton twee werkgevers in de regio gehad. Bij de VBA als verkoper/inkoper en gedurende 10 jaar bij OZ in de verkoop voor Spanje en Portugal. De Spaanse taal, die Ton tijdens zijn stage in Madrid had geleerd, kwam hem tijdens deze betrekking goed van pas. Na OZ is Ton, gaan werken bij John Peters, zijn schoonvader bij PlantCreations. Ton en John hebben 3 jaar samen gewerkt en na het terugtreden van John in 2012, is hij directeur-eigenaar van PlantCreations in de rol van grootaandeelhouder en ook het vinden van ‘new business’.

Trots en uitdagingen

De klanten van PlantCreations zijn de Europese groothandel en tuincentrums gericht op het midden en hoge segment. Ton geeft aan uitermate trots te zijn op de producten die hij en zijn vaste team van circa 50 medewerkers, die tijdens piekperiodes op kunnen lopen tot 120 medewerkers, maken. De producten hebben een luxe uitstraling, zijn allemaal binnen het bedrijf ontwikkeld en worden in voorkomend geval van natuurlijke materialen gemaakt. Ton geeft aan dat PlantCreations streeft naar een minimale footprint, zo heeft het bedrijf PlantCreations het MPS-keurmerk, gebruiken recyclebaar karton en werken t.a.v. MVO samen met Stichting Ons Tweede Thuis. De uitdagingen bij PlantCreations liggen met name bij het werken op piekmomenten zoals de feestdagen en de zorg dat het bedrijf gedurende het hele jaar lopende business heeft. Een uitdaging is dus zeker om op de piekmomenten altijd de juiste mensen in kwaliteit en kwantiteit te hebben. Op dit moment speelt ook zeker goed voorraad management een rol, in verband stagnerende toeleveranciers en het zo klein mogelijk houden van de eigen voorraad. Tenslotte geeft Ton, in zijn rol als eindverantwoordelijke voor het genereren van ‘new business’ aan, dat hij altijd ver vooruit moet kijken wat de ‘eind klant’ wil en dit verschilt per land. Ton doet dit door z.g. ‘trend watching’, het bezoeken van seminars en beurzen, maar ook het bezoeken van tuincentrums in binnen en buitenland.

Ton’s toekomstvisie

Kort maar krachtig: het maken en leveren van groene verrassende producten, met de juiste kwaliteit en service.

Waarom is hij lid geworden van de BusinessClub? en wat is de slogan van het bedrijf PlantCreations?

Ton geeft aan altijd lid te zijn geweest van ondernemers netwerken, zoals het Agi netwerk. Hij ziet bij de BusinessClub van FC Aalsmeer met haar grote en diverse netwerk ook een mooie gelegenheid om zijn eigen netwerk en het netwerk van PlantCreations uit te bereiden en zo mogelijk nog meer lokaal zaken te doen en in te kopen.

De slogan van het bedrijf is: ‘The green gift that make you smile’.

Contactgegevens

PlantCreations
Legmeerdijk 313 (locatie 145.20)
1431 GB, Aalsmeer
W: www.plantcreations.nl
T: 0297-329394
E: verkoop@plantcreations.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid